Een camperrecept van foodstylist Els Sirejacob en fotograaf Bram Debaenst.
Voor 4 broodjes
- 250 g bloem
- 220 g yoghurt
- snufje zout
- scheutje olie
- klein handje munt
- 1 teentje look
- peper en zout
Salade voor 4 personen:
- 3 tomaten
- 1 komkommer
- 1 bos peterselie en munt
- 100 g harde bergkaas om te raspen
- 1/2 potje zwarte olijven
- 3 grote uien
- 2 limoenen
- scheutje azijn
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Bereiding
1. Pel en plet de look. Pluk de blaadjes van de takken munt en hak ze fijn. Meng de look en munt met de bloem en yoghurt. Kruid met peper en zout. Kneed goed en laat 20 minuten rusten in een met olie ingesmeerde kom onder een handdoek. Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit. Smeer de platte broden in met olie en bak ze 2 à 3 minuten aan elke kant; dit kan in een pan of op de barbecue.
2. Was de komkommer, tomaat, munt en peterselie. Snijd de tomaten en komkommer in willekeurige stukken en hak de peterselie grof. Giet de olijven af en snijd middendoor. Pel en snijd de uien in maantjes. Meng alle ingrediënten. Rasp de kaas erover en kruid met peper en zout. Pers de limoen over de salade en giet er dan nog wat azijn en olijfolie over. Dit is de typische salade van de Balkan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier