Pitztaler oliebollen
Ingrediënten deeg 400 g bloem 1 snufje zout 2 eieren 2 el rum 50 g boter warm water om het deeg smeuïg te laten worden bakvet Ingrediënten vulling 150 g gedroogde vijgen 2 el jam van rode bosbessen kaneel en kruidnagelpoeder 100 g gemalen maanzaad 250 ml melk 100 g suiker 50 g boter citroenschil […]
Ingrediënten deeg
400 g bloem
1 snufje zout
2 eieren
2 el rum
50 g boter
warm water om het deeg smeuïg te laten worden
bakvet
Ingrediënten vulling
150 g gedroogde vijgen
2 el jam van rode bosbessen
kaneel en kruidnagelpoeder
100 g gemalen maanzaad
250 ml melk
100 g suiker
50 g boter
citroenschil
1 el rum volgens smaak
Bereid alle ingrediënten voor het pastadeeg. Het is aanbevolen dit in drie stukken te verdelen en goed te kneden. Laat het deeg vervolgens een uur rusten. Ondertussen kunt u de vulling klaarmaken: Vijgen doordrijven, rode osbessenjam, kaneel en kruidnagelpoeder toevoegen. Daarna het maanzaad opkoken in de melk en dan suiker, boter, citroenschaal en rum toevoegen. Meng nu alles samen. Kort laten trekken. Rol het deeg nu uit tot een dikte van een mesrug. Leg een laagje van de vulling op de helft van het deeg en gebruik de andere helft om de vulling af te dekken. Aandrukken en vierhoeken uitsnijden met een deegradertje. Drijvend bakken in het vet.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier