Met pitabroodjes kun je eindeloos variëren. Dit recept voor pita met kip, rode ui en knoflooksaus is een klassieke succesformule.
Voor 4 personen
- 600 g kippenvlees
- 2 el komijnpoeder
- peper en zout
- 1 tl paprikapoeder
- 3 fijngehakte tenen knoflook
- 2 dl olijfolie
- 4 pitabroodjes
- 1/2 fijngesneden ijsbergsla
- 1 rode ui in ringen
Voor de looksaus:
- 3 dl dressing
- 2 geplette tenen knoflook
Bereiding
1. Snijd het vlees in repen van 1 cm breed. Doe in een kom, kruid met komijn, peper, zout, paprika, look en olijfolie. Laat 1 uur marineren.
2. Maak de looksaus.
3. Bak het vlees op hoog vuur gaar terwijl je voortdurend roert.
4. Verwarm de pitabroodjes, snijd open. Beleg de pita met sla, daarop ui, kip en saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier