Met pitabroodjes kun je eindeloos variëren. Toch is dit recept met kip, rode ui en knoflooksaus een klassieke succesformule.
Voor 4 personen
600 g kippenvlees
2 el komijnpoeder
peper en zout
1 tl paprikapoeder
3 fijngehakte tenen knoflook
2 dl olijfolie
4 pitabroodjes
1/2 fijngesneden ijsbergsla
1 rode ui in ringen
Voor de looksaus:
3 dl dressing
2 geplette tenen knoflook
Bereiding
1. Snijd het vlees in repen van 1 cm breed. Doe in een kom, kruid met komijn, peper, zout, paprika, look en olijfolie. Laat 1 uur marineren.
2. Maak de looksaus.
3. Bak het vlees op hoog vuur gaar terwijl je voortdurend roert.
4. Verwarm de pitabroodjes, snijd open. Beleg met sla, daarop ui, vlees en saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier