Pita van pikante kip met rode ui

Dit is een algemeen beeld van pitabrood en behoort niet tot het recept.
  • Moeilijkheid

Met pitabroodjes kun je eindeloos variëren. Toch is dit recept met kip, rode ui en knoflooksaus een klassieke succesformule.

Voor 4 personen

600 g kippenvlees

2 el komijnpoeder

peper en zout

1 tl paprikapoeder

3 fijngehakte tenen knoflook

2 dl olijfolie

4 pitabroodjes

1/2 fijngesneden ijsbergsla

1 rode ui in ringen

Voor de looksaus:

3 dl dressing

2 geplette tenen knoflook

Bereiding

1. Snijd het vlees in repen van 1 cm breed. Doe in een kom, kruid met komijn, peper, zout, paprika, look en olijfolie. Laat 1 uur marineren.

2. Maak de looksaus.

3. Bak het vlees op hoog vuur gaar terwijl je voortdurend roert.

4. Verwarm de pitabroodjes, snijd open. Beleg met sla, daarop ui, vlees en saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content