Zoals voor een traditionele Turkse kebab gebruik je voor deze pita uitsluitend de beste stukjes lamsvlees.
Voor 6 personen
6 pitabroodjes
1 krop Romeinse sla
800 g lamsvlees (rug of bout)
Voor de marinade :
1 dl yoghurt (eventueel van geitenmelk)
1 kl zwarte peper
1 mespuntje komijn
1/2 kl paprika (facultatief)
2 à 3 el olijfolie
Voor de saus :
1 dl yoghurt
zout, peper
verse koriander
Bereiding
1. Gebruik voor dit recept de beste stukken vlees (zoals voor traditionele Turkse kebabs), zorgvuldig ontvet en in blokjes van 1 à 2 cm gesneden. Bereid de marinade en leg het vlees erin. Dek af en zet enkele uren op een koele plaats.
2. Laat het vlees goed uitlekken en rooster het op een gietijzeren roosterplaat of aan spiesjes op de barbecue (rooster snel: 2 à 3 minuten aan elke kant). Warm ondertussen het pitabrood op.
3. Bereid de saus: kruid de yoghurt met peper, zout en fijngehakte koriander.
4. Vul de pitabroodjes met het vlees en de Romeinse sla en voeg de saus toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier