Pikante mangosoep
Een soep op smaak gebracht met sambal oelek en mangochutney, gegarneerd met korianderblaadjes. Een warme start van je maaltijd.
Een soep op smaak gebracht met sambal oelek en mangochutney, gegarneerd met korianderblaadjes. Een warme start van je maaltijd.
Voor 4 personen
- 1 el boter
- 2 gesnipperde uien
- 1 rijpe mango in blokjes
- 1 bloemige aardappel in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 150 g wortelen in plakjes
- 1 dl droge witte wijn
- 4 dl groentebouillon
- 1 dl kokosmelk
- 2 el mangochutney
- 1 tl sambal oelek (puree van rode pepers)
- zout en peper
- korianderblaadjes.
Bereiding:
1. Laat de boter smelten in een pan op matig vuur. Voeg uien, mango, wortel, aardappel en knoflook toe. Laat sudderen, roer af en toe. Voeg, als alles bijna gaar is, de witte wijn toe. Laat nog enkele minuten garen.
2. Giet de groentebouillon erbij en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Haal van het vuur, mix en roer er de kokosmelk, mangochutney en sambal oelek door. Zet de pan nog ongeveer 5 minuten op laag vuur, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
3. Serveer onmiddellijk, met eventueel enkele blaadjes koriander als garnering.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier