Pie van lamsvlees en winterkool

5666071

Een pie maken? Je bereidt eerst een mengsel voor de vulling, in dit geval van stukjes lamsvlees en winterkool. Dit schep je in de pievormpjes die je afdekt met een deksel uit deeg.

Een pie maken? Je bereidt eerst een mengsel voor de vulling, in dit geval van stukjes lamsvlees en winterkool. Dit schep je in de pievormpjes die je afdekt met een deksel uit deeg.

Voor 6 kleine pies (Ø 9 cm):

  • 300 g lamsvlees
  • 70 g pancetta
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 gekonfijte citroen
  • 150 g winterkool
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 cl water
  • 1/4 bouillonblokje
  • verse peper uit de molen
  • 1 rol deeg
  • eigeel en 2 el melk

Bereiding

1. Snijd lamsvlees en pancetta in stukjes. Bak de pancetta aan in een bakpan met dikke bodem, voeg zodra deze krokant is de stukjes lamsvlees toe. Snijd de citroen in stukjes en voeg erbij. Laat ongeveer 5 min. sudderen (roer regelmatig) en zet opzij.

2. Was de kool en hak in stukjes. Schil de uien en bak aan in olijfolie. Voeg de kool toe en laat zachtjes sudderen. Voeg de kool bij het vlees.

3. Voeg tenslotte het water en het bouillonblokje toe en laat 5 min. verder sudderen. Breng op smaak met peper.

Pie van lamsvlees en winterkool
Pie van lamsvlees en winterkool© heikki verdurme

4. Vul pievormpjes met het mengsel. Snijd deksels uit het deeg met behulp van een uitsteekvorm (dezelfde Ø als de bovenkant van de pievorm). Maak een gaatje in het midden. Steek blaadjes uit met een uitsteekvormpje en versier de deksels ermee. Kwast alles royaal in met het eigeel-melkmengsel en laat 20 min. bakken in een oven van 180 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content