Pici cacio e pepe

cacio e pepe

Deze Pici cacio e pepe is een traditioneel recept uit hartje Toscane. Pici is een pastasoort gemaakt van water en bloem, zonder eieren. Het is een dikkere spaghetti die vaak met de hand wordt gerold. De cacio en pepe zijn dialect voor kaas (pecorino) en peper.

Voor 4 personen
  • 200 g pecorino
  • 20 ml olijfolie
  • zwarte peper
Voor de pasta
  • 500 g (+50 g) bloem
  • 100 ml water
  • snuifje zout
  • 20 ml olijfolie
Bereiding
  1. Bereid de pasta. Meng bloem, water, zout en olie en kneed er een stevige bal van. Voeg indien nodig bloem toe. Laat het deeg 30 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Bepaal zelf de vorm van de pasta of gebruik een pastamachine. Kook de pasta tot ze beetgaar is. Houd het pastawater bij.
  2. Doe de pecorino, olijfolie, zwarte peper in een kom samen met wat pastawater en meng tot het een geheel is.
  3. Voeg de pasta toe aan de cacio e pepe en voeg nog wat pastawater toe als het geheel te droog is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content