Crumble is een soort gebak dat je maakt met fruit en kruimeldeeg. Een lekker en gemakkelijk dessert.
Voor 4 personen
- 4 peren
- sap van 1/2 citroen
- 35 g zachte boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g pure chocolade (70% cacaogehalte)
Voor de crumble:
- 150 g bloem
- 30 g amandelpoeder
- 50 g kandijsuiker
- 100 g koude lichtgezouten boter in blokjes
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel deze met citroensap.
3. Smelt 20 g boter in een pan, voeg de peren toe en bestrooi met de vanillesuiker. Bak 4 à 5 min. al roerend op een hoog vuur. Laat nadien afkoelen.
4. Maak de crumble: meng alle ingrediënten met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Doe de peren in een beboterde vuurvaste schaal of in 4 individuele ramequins en strooi er de fijngehakte chocolade over. Werk af met de crumble en bak 30 min. in de oven tot de crumble mooi goudbruin is. Serveer lauw.