Voor 4

4 peren, 2 el citroensap, 50 g gedopte hazelnoten, 50 g pure chocolade, 20 g boter, 2 el cassonade, 1 dl dessertwijn, karamel voor de afwerking

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de peren en snij er het topje af bij wijze van deksel. Hol de peren uit met een appelboor. Besprenkel met het citroensap.

Rooster de hazelnoten in een droge braadpan. Laat afkoelen, wrijf er de bruine velletjes af en hak grof.

Hak de chocolade fijn en meng met de hazelnoten. Vul de peren op met dit mengsel. Schik in een ovenschaal. Verdeel er de boter in blokjes over, besprenkel met de cassonade en overgiet met de wijn. Dek af en zet 20 minuten in de oven.

Werk naar wens af met karamel.

Voor 44 peren, 2 el citroensap, 50 g gedopte hazelnoten, 50 g pure chocolade, 20 g boter, 2 el cassonade, 1 dl dessertwijn, karamel voor de afwerkingBereidingswijzeVerwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren en snij er het topje af bij wijze van deksel. Hol de peren uit met een appelboor. Besprenkel met het citroensap. Rooster de hazelnoten in een droge braadpan. Laat afkoelen, wrijf er de bruine velletjes af en hak grof. Hak de chocolade fijn en meng met de hazelnoten. Vul de peren op met dit mengsel. Schik in een ovenschaal. Verdeel er de boter in blokjes over, besprenkel met de cassonade en overgiet met de wijn. Dek af en zet 20 minuten in de oven. Werk naar wens af met karamel.