Peren in siroop met steranijs en kaneel

Lekker voor taarten en desserts. Deze peren smaken ook heerlijk met ijs of geklopte slagroom.

Lekker voor taarten en desserts. Deze peren smaken ook heerlijk met ijs of geklopte slagroom.

Voor 1 liter

  • 1 kg peren, bv. conference
  • 1 vanillepeul
  • 1 l water
  • 550 g suiker
  • 200 ml droge witte wijn
  • geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
  • 4 steranijspeulen
  • 2 kaneelstokjes

Bereiding

1. Snijd de vanillepeul in de lengte open. Meng in een pan het water, de suiker, de wijn, de geraspte citroenschil en het sap, de vanillepeul, steranijspeulen en kaneelstokjes.

2. Schil de peren dun maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe de peren in het vocht en breng aan de kook. Laat dit afgedekt voorzichtig ongeveer 6 min. zacht koken.

3. Haal de pan van het vuur, laat de peren afkoelen en doe ze in een gesteriliseerde pot met deksel. Giet het sap eroverheen zodat de peren helemaal onderstaan. Doe het deksel erop en bewaar koel.

Bewaartijd: Ongeveer 1 jaar en 6 maanden als de pot vaak wordt opengemaakt.

Tip: Deze peren in siroop smaken heerlijk met ijs of geklopte slagroom. Je kunt ze ook goed gebruiken in taarten of desserts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content