Penne met tomatensaus, tonijn en olijven
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Penne met tomatensaus, tonijn en olijven: voor- of bijgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 35 minuten.
Nodig voor 4
- 1 kleine ui
- 1 flinke teen knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 500 gram vleestomaten
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- ca. 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram penne rigate
- 1 blikje tonijn op water
- 10 gevulde groene olijven
- Italiaanse keukenkruiden
- versgemalen peper
Zo maak je de penne met tomatensaus, tonijn en olijven
Pel ui en knoflook en hak beide fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uisnippers goudkleurig. Voeg de gehakte knoflook toe en fruit nogmaals 1-2 minuten.
Snij de tomaten kruislings in, leg de tomaten in heet water en verwijder het velletje. Snij ze in stukken, verwijder kern en pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes tomaat bij de ui- en knoflooksnippers in de pan en bestrooi alles met de Italiaanse keukenkruiden. Leg een deksel schuin op de pan en laat de saus een kleine 20 minuten sudderen.
Breng ruim water met zout aan de kook, voeg de penne toe en kook ze beetgaar.
Laat de tonijn uitlekken en voeg de stukjes aan de saus toe. Halveer de olijven en voeg ze aan de saus toe. Laat alles nogmaals 5 minuten pruttelen en breng de saus op smaak met versgemalen peper.
Laat de penne uitlekken en schenk de saus erover. Schep alles dooreen en serveer direct.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier