Penne met pancetta, courgette, peultjes, doperwten, ricotta en pecorino

© Getty

Penne met pancetta, courgette, peultjes, doperwten, ricotta en pecorino: een gerecht op Italiaanse wijze is altijd een voltreffer.

Voor 4 personen
  • 350 g penne
  • 150 g pancetta
  • 1 courgette
  • een handvol peultjes
  • een handvol doperwten
  • 75 g ricotta
  • 75 g geraspte pecorino
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicumblaadjes
Bereiding
  1. Bak de pancetta tot het spek krokant is, laat uitlekken op keukenpapier. Stoom de peultjes en doperwten kort of kook: de groenten horen nog krokant te zijn. Kook de pasta beetgaar.
  2. Giet ondertussen wat olijfolie in een pan en voeg twee teentjes geperste knoflook toe. Versnijd de courgette en bak krokant in de knoflookolie. Snijd de pancetta in grove stukken en voeg toe.
  3. Giet het kookwater van de pasta af en laat de deegwaren uitlekken. Doe de pasta terug in de pan met peultjes, doperwten, peper en zout. Meng en doe de pasta in warme borden. Leg de courgette met spek op de penne en versier met verse basilicum, geraspte pecorino en stukjes ricotta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content