Penne all’amatriciana (Penne met spek en tomaten)
In Italia wordt een pasta all’ amatriciana traditioneel gemaakt met guanciale (varkenswang) maar ook met spek is dit mediterrande gerecht overheerlijk.
In Italia wordt een pasta all’ amatriciana traditioneel gemaakt met guanciale (varkenswang) maar ook met spek is dit mediterrande gerecht overheerlijk.
Voor 4 personen
- 500 g penne
- 8 tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 150 g spek, in fijne reepjes
- 1 teentje knoflook
- 1 Spaans pepertje
- 1/2 kl suiker
- 1 el olie
- 50 ml groentebouillon
1. Breng 2 liter gezouten water aan de kook met 1 eetlepel olie erbij. Kook de pasta al dente.
2. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in blokjes.
3. Was het Spaanse pepertje en snijd het in de lengte open. Verwijder de zaden en de witte zaadlijst. Snijd in fijne ringetjes.
4. Hak de knoflook fijn en fruit in de olie. Voeg het spek toe en vervolgens de tomaten, de tomatenpuree en het Spaanse pepertje. Laat enkele minuten bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper, zout en de suiker. Laat 5 à 10 minuten sudderen. Meng de saus door de pasta en dien op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier