Patatas bravas in papillot
09-06-2011, 18:04
Bijgewerkt op: 27-07-2024, 18:14
Een upgrade voor de doorsnee patatas bravas: in papillot samen met kertomaatjes, uit de oven, met een zelfgemaakt pittig paprikasausje.
Voor 4 personen
- 1/2 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 el peterselie
- 1 kl tijm
- 1/2 kl gemalen chilipeper
- 1 kl pimentón
- sap van 1/2 citroen
- 100 g zachte boter
- 500 g nieuwe aardappelen
- 250 g kersttomaatjes
- enkele takjes verse tijm, voor de afwerking
Bereiding
- Rooster de paprika onder een hete grill tot hij zwartgeblakerd is. Verwijder de schil en pitjes en snij de paprika fijn.
- Pers de teen knoflook en hak de peterselie en tijm fijn. Roer de paprika, knoflook, peterselie, tijm, chilipeper, pimentón en citroensap door de boter. Breng op smaak met zout en laat opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en kerstomaatjes.
- Neem 4 vellen aluminiumfolie van 40 cm lengte. Verdeel de aardappelen, tomaten en boter over de vellen. Leg er een takje tijm op en vouw de pakketjes dicht. Zet 35 minuten in de oven.
- Haal de pakketjes uit de oven en dien onmiddellijk op met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier