Pastinaakcrumble met peperkoek en mosterdroom

adccc8d0bdd45a295b86a45f78dd3bbc

De pastinaak is een groente die terug is van weggeweest. Maak er een origineel gerecht van door de pastinaken in de oven te garen tot de crumble bovenop mooi goudbruin en krokant is.

De pastinaak is een groente die terug is van weggeweest. Maak er een origineel gerecht van door de pastinaken in de oven te garen tot de crumble bovenop mooi goudbruin en krokant is.

Voor 4 personen

1 kg pastinaken

1 l groentebouillon

100 g boter

1/2 tl gemalen kaneel

1/2 tl gemalen koriander

100 g amandelschilfers

50 g peperkoek

100 g verse broodkruimels

2 takjes tijm

Mosterdroom:

3 dl room

1/2 dl groentebouillon (van de pastinaken)

4 takjes tijm

2 el grove mosterd

peper en zout

Bereiding

1. Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in vieren. Blancheer 5 minuten in de groentebouillon. Laat goed uitlekken en schik in een vuurvaste schotel.

2 Smelt de boter. Mix de volgende 6 ingrediënten fijn in een foodprocessor, voeg de gesmolten boter toe en mix kort tot een kruimelig mengsel. Kruid met peper en zout. Houd apart.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

4. Maak de mosterdroom: laat de room, bouillon en tijm voor de helft inkoken. Kruid met de mosterd, peper en zout. Giet over de pastinaken en werk af met de peperkoekcrumble.

5. Bak 25 à 30 minuten in de oven tot de crumble goudbruin en krokant is, en de pastinaken gaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content