Benodigdheden

1 ui

1 aubergine

2 tenen look

Olijfolie

Snufje chilipoeder of cayennepeper

Snufje kaneel

1 el paprikapoeder

250 g macaroni

Snufje suiker

75 ml witte wijn

1 blik tomatenblokjes

100 ml groentebouillon

400 g spinazie

200 g ricotta

Paar blaadjes basilicum

Snufje oregano

Peper en zout

Bereidingswijze

1. Doe een scheutje olijfolie in een grote pot.

2. Snijd de ui in ringen en de aubergine in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Kleur ze aan in de pan op een middelmatig vuur. Voeg fijngesneden look en de kruiden toe.

3. Voeg de macaroni toe en bak even mee. Doe er een lepeltje suiker bij.

4. Blus met een glas witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Laat koken op een zacht vuur en voeg net voor de pasta gaar is (je zult voortdurend moeten proeven) de spinazie toe.

5. Werk af met ricotta, basilicum en een snufje gedroogde oregano.

Benodigdheden1 ui 1 aubergine 2 tenen look Olijfolie Snufje chilipoeder of cayennepeper Snufje kaneel 1 el paprikapoeder 250 g macaroni Snufje suiker 75 ml witte wijn 1 blik tomatenblokjes 100 ml groentebouillon 400 g spinazie 200 g ricotta Paar blaadjes basilicum Snufje oregano Peper en zout Bereidingswijze1. Doe een scheutje olijfolie in een grote pot. 2. Snijd de ui in ringen en de aubergine in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Kleur ze aan in de pan op een middelmatig vuur. Voeg fijngesneden look en de kruiden toe. 3. Voeg de macaroni toe en bak even mee. Doe er een lepeltje suiker bij. 4. Blus met een glas witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Laat koken op een zacht vuur en voeg net voor de pasta gaar is (je zult voortdurend moeten proeven) de spinazie toe. 5. Werk af met ricotta, basilicum en een snufje gedroogde oregano.