Pastasalade met romanesco en walnoten
13-04-2016, 13:59
Bijgewerkt op: 03-03-2024, 14:01
Voor 4 personen
- 400 g penne rigate
- 200 g romanesco, in roosjes
- 50 g mayonaise
- 2 el zure room
- 3 el wijnazijn met kruiden
- 2 el fijngehakte walnoten
- 1 krop witloof
- enkele blaadjes lollo rosso (afwerking)
- chilivlokken
- zout
Bereiding
- Kook de penne beetgaar in gezouten water, verfris en laat uitlekken. Blancheer de romanesco 3 à 4 min. in gezouten water tot de roosjes gaar zijn, verfris en laat uitlekken.
- Meng de mayonaise met de zure room, wijnazijn en walnoten. Breng op smaak met chilivlokken en zout. Meng met de pasta en romanesco en laat afgedekt ± 10 min. marineren.
- Was het witloof en de lollo rosso, en snij het witloof in stukken. Meng de pastasalade met het witloof en schik op 4 borden. Werk af met de lollo rosso.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier