Pasta alla norma

Pasta alla norma
© Getty

Pasta alla norma is een typisch Siciliaans gerecht uit de regio rond Catania. De pasta wordt geserveerd een saus van tomaten, aubergine en ricotta. 

Voor 4 personen
  • 400 g rigatoni
  • 400 g aubergines
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • Enkele blaadjes vers basilicum
  • 4 el geraspte ricotta salata
  • olijfolie
Bereiding
  1. Snij de aubergines in dunne repen of plakjes. Bestrooi ze met zout, laat een halfuurtje rusten. Spoel af en dep droog. Bak ze vervolgens goudbruin aan beide kanten in een hete pan met flink wat olijfolie. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de knoflook en geplette tomaten in een hete pan met olijfolie en laat een halfuurtje sudderen. Kruid naar smaak bij met peper en zout en eventueel wat chilivlokken.
  3. Meng de tomatensaus met de al dente gekookte pasta en plakken aubergine. Roer er voorzichtig de helft van de ricotta onder. Verdeel over vier borden. Werk de pasta alla norma af met de rest van de ricotta en versnipperd basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content