Parmentier van zalm met wortel en prei
14-06-2011, 08:36
Bijgewerkt op: 07-11-2023, 17:44
Met eenvoudige ingrediënten tover je een smakelijk ovengerecht op tafel. De combinatie van verse en gerookte zalm verhoogt de smaakbeleving van deze parmentier.
Voor 4 personen
- 600 g verse zalm
- 2 sneden gerookte zalm
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 4 wortels
- 2 preien
- zout en citroenpeper
Voor de aardappelpuree
- 6 aardappels
- 1 dl room
- 1 dl melk
- 20 g boter
- zout
- peper en nootmuskaat
- paneermeel (facultatief)
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water net gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels dampen.
- Stamp, plet of vermaal de aardappels tot puree en vermeng met boter, room, melk, peper, zout en een snuif nootmuskaat.
- Schil de wortels en maak de prei schoon.
- Snijd beide groenten in staafjes en stoof ze kort in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
- Verdeel de rauwe en gerookte zalm in stukjes over de groenten. Besprenkel de vis met citroensap en kruid met citroenpeper en zout.
- Dek af met een laag aardappelpuree, bestrooi met een weinig paneermeel en zet de parmentier van zalm 40 minuten in een oven van 180 °C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier