Parelgortrisotto met paddestoelen en kruidensla

Voor vier personen:

Voor vier personen:

200 g parelgort

30 g gedroogde porcini

2 eetlepels olijfolie

1 fijngehakte rode ui

1 fijngehakte wortel

2 fijngehakte stengels selderij

2 fijngehakte tenen knoflook

1/2 koffielepel chilivlokken

400 ml madeira

2 eetlepels olijfolie

200 g oesterzwammen

200 g shii-takes

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 eetlepel verse, fijngehakte salie

1 eetlepel verse, fijngehakte tijm

50 g boter

50 g geraspte parmezaan

Voor de kruidensalade:

1 pakje postelein

enkele takjes platte peterselie

olijfolie en citroensap

Was de parelgort en laat één uur weken. Doe de porcini in een kom en voeg 400 ml kokend water toe. Laat ook één uur weken. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui, selderij, knoflook en chilivlokken. Voeg de uitgelekte parelgort, het gezeefde weekvocht van de porcini en de madeira toe, kruid met zout en peper, en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat dertig minuten zacht koken tot de gort beetgaar is. Voeg zonodig wat water toe.

Veeg ondertussen de paddestoelen schoon met vochtig keukenpapier en snijd de grote exemplaren in stukken. Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur en bak de paddestoelen in enkele minuten goudbruin. Houd ze warm. Voeg, als de parelgort gaar is, de paddestoelen toe, evenals de kruiden, boter en parmezaan. Meng de postelein en peterselie, en maak aan met olijfolie en citroensap. Leg een hoopje kruidensalade op elke risotto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content