Parelgortrisotto met paddestoelen en kruidensla
Voor vier personen:
Voor vier personen:
200 g parelgort
30 g gedroogde porcini
2 eetlepels olijfolie
1 fijngehakte rode ui
1 fijngehakte wortel
2 fijngehakte stengels selderij
2 fijngehakte tenen knoflook
1/2 koffielepel chilivlokken
400 ml madeira
2 eetlepels olijfolie
200 g oesterzwammen
200 g shii-takes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel verse, fijngehakte salie
1 eetlepel verse, fijngehakte tijm
50 g boter
50 g geraspte parmezaan
Voor de kruidensalade:
1 pakje postelein
enkele takjes platte peterselie
olijfolie en citroensap
Was de parelgort en laat één uur weken. Doe de porcini in een kom en voeg 400 ml kokend water toe. Laat ook één uur weken. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui, selderij, knoflook en chilivlokken. Voeg de uitgelekte parelgort, het gezeefde weekvocht van de porcini en de madeira toe, kruid met zout en peper, en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat dertig minuten zacht koken tot de gort beetgaar is. Voeg zonodig wat water toe.
Veeg ondertussen de paddestoelen schoon met vochtig keukenpapier en snijd de grote exemplaren in stukken. Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur en bak de paddestoelen in enkele minuten goudbruin. Houd ze warm. Voeg, als de parelgort gaar is, de paddestoelen toe, evenals de kruiden, boter en parmezaan. Meng de postelein en peterselie, en maak aan met olijfolie en citroensap. Leg een hoopje kruidensalade op elke risotto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier