Panna cotta met clementinesaus
-
Difficulty
Very easy
Het typisch Italiaanse dessert is intussen ook bij ons tot een echte klassieker uitgegroeid, en terecht. Combineer je panna cotta eens met deze frisse clementinesaus.
Voor 4 personen
- 3 gelatineblaadjes
- 375 g room
- 125 g suiker
- zaadjes van 1 vanillestokje
- enkele druppels amandelextract
- 3 à 4 clementines
- 2 el mandarijnlikeur
- 2 tl citroensap
Bereiding
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Doe de room, 75 g suiker, de vanillezaadjes en het amandelextract in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.
- Knijp de gelatine uit en los op in de hete vanilleroom. Giet in ramequins en zet 4 uur koel weg om op te stijven.
- Schil de clementines en snij fijn. Doe in een pan met de rest van de suiker, de mandarijnlikeur en het citroensap. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten stoven. Mix de inhoud van de pan fijn en duw door een zeef. Zet de clementinesaus koel weg.
- Ontvorm de panna cotta op borden en lepel er de clementinesaus over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier