Panacotta van witte chocolade en kokosnoot

Panacotta van witte chocolade
© Getty

Panacotta van witte chocolade en kokosnoot volgens een recept van chef Gaétan Colin.

Nodig

– 30 cl melk

– 30 cl slagroom

– 60 g witte chocolade

– 50 g geraspte kokosnoot

– 40 g griessuiker

– 1 teentje vanille

– 3 gelatineblaadjes (6 g)

– 1 bakje aardbeien

– 4 blaadjes verse munt

– peper uit de molen

– enkele druppels olijfolie

– 6 speculaas

Zo maak je de panacotta
  1. Laat de room en de melk in een pan koken, voeg er de geraspte kokosnoot en de witte chocolade aan toe, neem de pan van het vuur en meng traag zodat de chocolade oplost.
  2. Zeef de bereiding met een puntzeef.
  3. Voeg de gelatineblaadjes toe die je vooraf in koud water laat weken.
  4. Giet de bereiding in glaasjes of in kommetjes en bewaar 1 uur in de koelkast.
  5. Snij de gewassen aardbeien in tartaar, voeg er enkele druppels olijfolie en de fijngeknipte munt aan toe en draai twee maal aan de pepermolen.
  6. Leg de aardbeien en de geplette speculaas op de panacotta van witte chocolade.
  7. Dien heel koel op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content