Paella
09-06-2011, 11:39
Bijgewerkt op: 03-11-2024, 10:43
Voor 6 personen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 groene paprika
- 4-5 tomaten
- 1 dl olijfolie
- 6 kipdrumsticks
- 7,5 dl kippenbouillon
- 350 gram rijst
- 1/2 theelepel saffraandraadjes
- peper en zout
- 100 gram diepvriesdoperwten
- 150 gram kabeljauwfilet
- 12 mosselen met schelp
- 6 ongepelde gekookte gamba’s
Bereiding
- Pel de ui en de tenen knoflook en hak beide fijn. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder kern en pitjes. Snijd het vruchtvlees klein.
- Verhit 4-5 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uisnippers zacht. Voeg de kipdrumsticks toe en braad ze rondom bruin. Voeg de knoflook en stukjes tomaat toe, fruit beide 1 minuut mee en schenk dan de bouillon in de pan. Breng aan de kook en strooi vervolgens de rijst en saffraan in de pan. Breng op smaak met peper en zout en kook de rijst ruim 15 minuten.
- Kook ondertussen de doperwten bijna gaar. Snij de kabeljauw in blokjes en borstel de mosselen onder stromend water goed af. Voeg de blokjes vis, mosselen en uitgelekte doperwten bij de rijst en kook alles nogmaals 10 minuten.
- Pel de gamba’s, maar laat het staartdeel aan de schaaldieren zitten. Bestrijk de gamba’s met olijfolie en leg ze op de paella, besprenkel de goudgele rijstschotel met de resterende olijfolie en laat de gamba’s even doorwarmen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier