Ovos Moles

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Difficulty

Voor 4 personen

5 eierdooiers

1,5 dl water

150 g suiker

1 vanillestok

Bereiding

1. Bereid een suikersiroop van het water en de suiker. Laat koken tot er draden van getrokken kunnen worden (29 op de suikermeter). Stop het koken onmiddellijk en zet de onderkant van de pan in koud water.

2. Klop de dooiers en roer met een vork door de lauwe siroop. Voeg het vanillestokje toe en verwarm de mengeling al roerende gedurende 5 minuten op matig vuur. Laat de zachte eieren dikken, verwijder de vanillestok en verdeel de massa over potjes of glazen.

3. Dien de ovos moles koud op, eventueel bepoederd met kaneel en versierd met een walnoot of gebakken amandelschilfers. In het glas komt een zachte Ruby Port of een Madera Malvasia.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content