Orloffgebraad met groentekrans en kroketten

Orloffgebraad

Orloffgebraad is een echte klassieker. Serveer het varkensgebraad met hesp en ham samen met verse aardappelkroketten en erwtjes en wortelen.

Voor 4 personen

  • boter
  • 1 varkensgebraad van 650 g
  • witte peper en zout
  • 150 g jonge Gouda
  • 150 g gekookte ham
  • in boter gestoofde jonge wortelen en erwten
  • verse aardappelkroketten

Bereiding

  1. Smelt boter in een pan en bak er het varkensgebraad langs alle kanten in aan. Kruid met peper en zout, leg er enkele klontjes boter op en ernaast en zet in een oven van 200°C. Braad het vlees rosé in 35 minuten. Oversaus regelmatig met het braadvocht.
  2. Haal het gebraad uit de pan, laat enkele minuten rusten en snijd in plakken. Leg tussen de plakken telkens een snee kaas en een snee ham. Duw het gebraad weer samen en zet nog 10 minuten in de oven.
  3. Serveer het orloffgebraad met de wortelen, erwten en kroketten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content