Orloffgebraad met groentekrans en kroketten
Orloffgebraad is een populair Russisch gerecht maar ook bij ons is het een klassieker geworden. Serveer het varkensgebraad met hesp en ham samen met verse aardappelkroketten en erwtjes en wortelen.
Orloffgebraad is een populair Russisch gerecht maar ook bij ons is het een klassieker geworden. Serveer het varkensgebraad met hesp en ham samen met verse aardappelkroketten en erwtjes en wortelen.
Voor 4 personen:
- boter
- 1 varkensgebraad van 650 g
- witte peper en zout
- 150 g jonge Gouda
- 150 g gekookte ham
- in boter gestoofde jonge wortelen en erwten
- verse aardappelkroketten
Bereiding
1. Smelt boter in een pan en bak er het varkensgebraad langs alle kanten in aan. Kruid met peper en zout, leg er enkele klontjes boter op en ernaast en zet in een oven van 200 °C. Braad het vlees rosé in 35 min. Oversaus regelmatig met het braadvocht.
2. Haal het gebraad uit de pan, laat enkele minuten rusten en snijd in plakken. Leg tussen de plakken telkens een snee kaas en een snee ham. Duw het gebraad weer samen en zet nog 10 min. in de oven.
3. Serveer met de wortelen, erwten en kroketten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier