Deze visballetjes kun je als hapje serveren, maar evengoed als een voorgerechtje. De balletjes zijn in een handomdraai bereid en lekker pittig. Je kunt ze 2 minuutjes op 120 graden stomen in de Mielesteamer, zoals ik dat doe, maar evengoed bakken of frituren, of zelfs op de barbecue bereiden. De makkelijk zelf te bereiden limoenmayonaise maakt het helemaal af.
Voor 4 personen
- 1 cm duimbreed gember
- 1 chilipepertje
- Een handvol koriander
- 1 el groene currypasta
- Het sap en de zeste van1/2 limoen
- 100 g pangasiusfilet (ofandere witte vis)
- 100 g roze garnalen
- 100 g surimi (of krab)
- 1 eiwit
- 1 el Thaise chilisaus
- Enkele lepels mayonaise
- 1 kl currypoeder
Bereiding
- Hak de gember, het pepertje, de koriander en de currypasta samen met de helft van het sap van de limoenfijn in de foodprocessor.
- Voeg de vis, de roze garnalen, de surimi en het eiwit toeen hak ook fijn. (Er mag nog altijd wat structuur in je vispasta zitten!) Voeg hier wat chilisaus bij.
- Rol de visballetjes en stoom ze in de steamer of een bamboemandje boven een kokende pot water gaar.
- Voeg aan je mayonaise wat currypoeder en het sap en de zeste van een halve limoen toe.