Oosterse salade van rijstmie
24-02-2016, 13:05
Bijgewerkt op: 17-06-2024, 16:06
Voor 4 personen
- 400 g dunne rijstmie
- 1 rode paprika
- 3 lente-uitjes
- 1 kleine komkommer
- 1 flink handvol sojascheuten
- 1,5 el sesamolie
- 2 el pindaolie
- rijstazijn
- sojasaus naar smaak
- vissaus naar smaak
- sap van 1 limoen
- geraspte schil van 1 limoen
- 1,5 el ruwe rietsuiker
- 2 à 3 teentjes look
- 1 tl chilivlokken (of naar smaak)
- 1 handvol ongezouten pinda’s
- 1 bosje verse koriander
- 1/2 bosje verse munt
Bereiding
- Kook de mie zoals op de verpakking staat (de kooktijd hangt af van de dikte), giet af en spoel onder koud water. Hak de paprika, de lente-uitjes en de komkommer in fijne reepjes. Hak de verse kruiden grof. Plet de teentjes look en hak fijn.
- Stamp de pinda’s fijn in een vijzel (of maal in een keukenmachine). Stamp de look, de suiker, de geraspte limoenschil en de chilivlokken fijn in de vijzel. Meng er het limoensap door, samen met een scheutje rijstazijn, de pindaolie, de sojasaus (start met 1,5 eetlepel, je kunt later altijd toevoegen), de vissaus (idem) en de sesamolie.
- Meng de noedels, de gehakte groenten, de gehakte kruiden, de pinda’s en de saus in een grote kom. Serveer met wat kruiden en leg eventueel een paar schijfjes limoen op de Oosterse salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier