Oosterse bouillon met kabeljauw
Geniet van een stomend hete kom soep met frisse oosterse smaken en gepocheerde kabeljauw.
Geniet van een stomend hete kom soep met frisse oosterse smaken en gepocheerde kabeljauw.
Voor 4 personen:
- 1 stengel citroengras
- 1 groene chilipeper
- 3 cm verse gember
- 10 cl droge witte wijn
- 1/2 bosje koriander
- 1 bosje bieslook
- 3 lente-uien
- 400 g kabeljauw
- 2 tl sesamolie
Bereiding:
1. Snijd het citroengras in de lengte in tweeën. Ontpit de chilipeper. Schil de gember en snijd in tweeën.
2. Doe het citroengras in een pan met de witte wijn, de steeltjes van de koriander, de chilipeper en de gember. Breng aan de kook en laat inkoken met de helft. Giet er 1 liter water bij, kruid met zout en breng opnieuw aan de kook.
3. Hak de korianderblaadjes en de bieslook fijn. Snijd de lente-uien schuin in plakjes. Snijd de kabeljauw in twaalf hapklare blokjes.
4. Giet de bouillon door een puntzeef weer in de pan, breng tot tegen het kookpunt en voeg de blokjes kabeljauw toe. Pocheer 6 à 8 minuten; de vis moet nog mals en glazig zijn.
5. Verdeel de kruiden en de lente-uien over vier soepkommen. Voeg drie blokjes kabeljauw per kom toe en overgiet met de bouillon. Werk af met enkele druppels sesamolie en serveer stomend heet.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier