Onderstebovencake met ananas en gember
Houd je wel van cake maar niet van te veel gedoe in de keuken. Hier is het ideale recept.
Voor 1 cake
150 g boter op kamertemperatuur
150 g basterdsuiker
2 eieren
150 g zelfrijzende bloem
1/2 tl bakpoeder
1 tl fijngehakte gember
1 kleine ananas of een blik ananas in schijven
Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een platte ovenschotel van ongeveer 18 x 28 cm in en bekleed met bakpapier. Klop de boter en suiker met een mixer tot een licht en schuimig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze telkens goed onder het mengsel. Spatel de bloem, bakpoeder en gember er doorheen tot een licht maar homogeen resultaat.
2. Schil de ananas, snijd in schijven en dan in stukjes. Leg die op de bodem van de ovenschotel en giet er het mengsel overheen. Bak bruin gedurende 25-30 min. Als je er een breinaald insteekt en die komt er schoon weer uit, is de cake gaar.
3. Draai om op een bord, snijd in plakken en dien op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier