Omgekeerde omelet met pruimen en amandelen

Omgekeerde omelet met pruimen en amandelen
Voor 2 personen
  • 4 blauwe pruimen
  • 2 el boter
  • 1/2 dl Cointreau
  • 4 grote eieren
  • 4 el suiker
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 à 2 el poedersuiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pruimen en verwijder de pit.
  2. Smelt de boter in een grote pan en bak de pruimen kort aan. Giet er de Cointreau bij en laat afgedekt stoven tot de pruimen zacht beginnen te worden.
  3. Splits de eieren en klop de eierdooiers op met de helft van de suiker, de kardemom en geraspte sinaasappelschil. Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel door de eierdooiers.
  4. Lepel over de pruimen en werk af met de amandelschilfers. Laat 2 minuten bakken op een matig vuur en zet dan in de oven tot de omelet goudbruin is.
  5. Draai de omelet met pruimen omgekeerd uit op een bord, bestuif met poedersuiker en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content