Omelet met aardappelen, geitenkaas en saus van rode paprika’s

© Getty
Voor 4 personen
Omelet
  • 4 grote aardappelen
  • 12 eieren
  • 1 liter room
  • zout
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 schijfjes goede geitenkaas
  • 2 bosjes raketsla
  • 4 eetlepels azijn
Saus
  • 2 rode paprika’s
  • 1 sjalot
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze in zout water. Snijd ze in schijfjes. Klop de eieren met de room en voeg er zout aan toe. Bak de aardappelen in individuele pannetjes in olie en voeg het eier-roommengsel eraan toe. Bak in de oven op 200° C gedurende 12 minuten.
  2. Voor de saus: rooster de paprika’s op 300° C tot ze zwart zijn. Laat ze afkoelen in een kom afgedekt met een plasticfolie. Schil ze en verwijder de zaden. Snijd de paprika’s en de sjalot in blokjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de kippenbouillon en de wijn toe. Laat 10 minuten inkoken en mix dan de saus. Voeg peper en zout toe.
  3. Leg elke omelet op een bakpapier. Leg op elke omelet een schijfje geitenkaas en giet er een beetje honing op. Gratineer de omeletten in de oven tot de kaas goudbruin is. Schik elke omelet op een bord en garneer met de saus en een beetje raketsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content