Oesters met spinazie en zeewierboter
Voor 4:
Voor 4:
4 mooie spinazieblaadjes, 8 holle oesters nr. 2, 1dl visfumet, 1dl room, 100g koude boter, 1 el zeewiervlokken (bv. nori), 0,5dl citroensap
Bereidingswijze:
Blancheer de gewassen spinazieblaadjes (zonder steeltjes) 30 seconden in kokend gezouten water. Verfris onmiddellijk in ijswater en laat plat uitlekken op een schone doek. Maak de oesters open en laat uitlekken in een zeef. Wikkel twee oesters in elk spinazieblaadje. Vouw de spinazie dicht, zodat mooie pakjes ontstaan. Zet koel weg.
Laat de visfumet en de room met de helft inkoken. Klop er de boter in blokjes door met een ballongarde en voeg dan de zeewiervlokken en het citroensap toe. Kruid indien nodig bij. Stoom de oesters 2 minuten en leg ze weer in de holle schelpen. Lepel er de zeewierboter rond en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier