Oesters met gelei van soja, lamsoor en zwart sesamzaad
Voor 4:
Voor 4:
4 blaadjes gelatine ( 12 g )
1,5 dl sojasaus
1 el sesamolie
4 el rijstazijn
peper van de molen
1 handvol lamsoor
enkele druppels neutrale olie ( arachide )
8 platte oesters
1 el zwart sesamzaad
Week de gelatine in koud water. Voeg bij de sojasaus 1,5 dl water en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en los op in de verdunde sojasaus. Giet deze saus in een platte schaal, ongeveer 3 mm dik. Laat opstijven in de koelkast.
Meng voor de vinaigrette de sesamolie en rijstazijn. Kruid met peper van de molen.
Bak de lamsoor lichtjes in enkele druppels neutrale olie en kruid met peper van de molen.
Haal de oesters uit de schelp en leg op een bord. Twee per persoon.
Leg hierbij een stukje van de sojagelei en enkele blaadjes lamsoor. Werk af met de vinaigrette en zwart sesamzaad.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier