Noordzeegratin
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 200 g kabeljauwfilet
- 2 dl schaaldieren- of visfond
- 2 stengels stoofprei
- 1 dl passata
- 1 dopje saffraan
- 2 dl room, boter
- 400 g champignons (blik)
- 200 g grijze garnalen
- 100 g gemalen kaas (gruyère of gouda)
Bereiding
- Kook of stoom de vis gaar. Snijd de prei in fijne ringetjes en stoof ze beetgaar.
- Breng de fond samen met de tomaten en saffraandraadjes aan de kook en laat het mengsel tot de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nogmaals inkoken tot u een mooi gebonden saus hebt.
- Verdeel de prei, de paddestoelen, de garnalen en de in stukjes verdeelde vis over vier vuurvaste schaaltjes (of doet alles in 1 grotere ovenschaal).
- Overgiet met de saus, bestrooi met de gemalen kaas en laat gratineren in de oven tot de noordzeegratin een goudbruin korstje heeft.
- Geef er stokbrood bij en versier elk schaaltje met één of enkele scampi’s.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier