Noedelsalade met gemengde champignons en pinda’s
03-07-2015, 10:12
Bijgewerkt op: 22-05-2024, 19:39
Een snelle en lekker lunch, en bovendien ook vegetarisch: noedelsalade met gemengde champignons en pinda’s.
Voor 4 personen
- 500 g eiernoedels
- 500 g gemengde champignons
- 2 el geroosterde sesamolie
- 6 el gembersiroop
- 4 el geroosterd sesamzaad
- 2 x handvol koriander
- 3 lente-uien
- 4 el geroosterde pindanoten
- peper van de molen en fijn zeezout
Bereiding
- Kook de eiernoedels beetgaar in gezouten water. Giet af en verfris onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak in 1 eetlepel sesamolie. Meng met de noedels. Overgiet met de rest van de sesamolie, de gembersiroop en het sesamzaad.
- Hak de koriander en lente-uien fijn en voeg toe aan de salade. Kruid met peper en zeezout. Schep goed om en werk af met de pindanoten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier