Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 bananen
  • 2 handenvol bevroren frambozen
  • 6 el veenbessensap
  • 2 el limoensap
  • 8 el havervlokken (40g)
  • optioneel: 1 tl açaipoeder

Bereiding

  1. Begin de avond (of het weekend) voordien en snijd de bananen in dunne schijfjes. Leg deze schijfjes naast elkaar op een vel bakpapier en rol dan op. Vries de bananen in.
  2. Haal de bananen en frambozen 10 minuten op voorhand uit de diepvriezer en doe ze in de blender of foodprocessor.
  3. Voeg de andere ingrediënten toe en mix goed.
  4. Indien nodig kan je nog wat extra vloeistof toevoegen (vooral als je een blender gebruikt), maar weet dat geduld een schone deugd is.
  5. Dien op met wat granola of zaden en pitten.

Tips

© MBooks

Voeg eens een handje bladspinazie, groene kool of wat blaadjes verse munt toe. Door de roze kleur van de frambozen valt het groen immers niet op en de groenten smaken niet sterk door.

Als je een blender gebruikt, neem dan 12 el veenbessensap. Je kan ook kokosmelk, kokoswater of een ander sap gebruiken.

Uit: Iedereen eet mee, Alexia Stevens (MBooks, €22,50).