Navarin van zeevruchten

Een snel stoofpotje van verschillende vissoorten en zeevruchten met een lekkere gebonden saus.

Een snel stoofpotje van verschillende vissoorten en zeevruchten met een lekkere gebonden saus.

Voor 4 personen

  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • 400 g witvisfilets
  • 250 g kleine sint-jakobsnoten of kamschelpen
  • 12 grote roze garnalen
  • 200 g wortelen
  • 250 g kleine Parijse champignons
  • 200 g courgettes
  • 1 ui
  • 3 el olie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 50 g zachte boter
  • 1 el bloem

Bereiding

1. Snijd de visfilets in blokjes. Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Pel de garnalen.

2. Schil de wortelen en snijd in stukken. Maak de champignons schoon. Was de courgettes en snijd in stukken. Pel en snipper de ui.

3. Verhit de olie in een stoofpan. Fruit de ui en de champignons 10 minuten.

4. Giet er de witte wijn bij en voeg ook de vis toe. Laat 10 minuten stoven.

5. Doe er de sint-jakobsnoten en de garnalen bij. Laat nog 5 minuten stoven.

6. Haal de ingrediënten uit de pan met een schuimspaan. Schik op een schotel en houd warm.

7. Roer de boter en de bloem door elkaar.

8. Breng het stoofvocht aan de kook en laat inkoken met een derde. Zet het vuur lager en voeg er al roerend de boter aan toe. Kruid met peper en zout.

9. Voeg de ingrediënten weer toe aan de gebonden saus, schep door elkaar en laat 3 minuten doorwarmen. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content