Benodigdheden voor 4 personen

  • 200 g kikkererwten (gedroogd)
  • 1 tl baking soda, 8 el tahin
  • 4 el Turkse yoghurt, 1 citroen
  • 2 knoflookteentjes (geperst)
  • 1 tl zout, 1/2 tl komijnpoeder
  • 4 el zonnebloemolie, 4 el olijfolie

Bereidingswijze

Doe de kikkererwten in een kom en vul die met lauwwarm water, zodat de kikkererwten ruim onderstaan. Laat de kikkererwten een nacht weken en spoel ze de volgende dag af in een vergiet.

Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg vervolgens de kikkererwten en de baking soda toe. Kook de kikkererwten ongeveer 60 tot 90 minuten, totdat ze goed zacht zijn. De kikkererwten moeten zo zacht zijn dat je ze tussen je vingers fijn kunt knijpen. Let goed op dat er tijdens het koken steeds voldoende water in de pan zit, voeg zo nodig extra water toe.

Terwijl de kikkererwten koken, maak je het tahinmengsel klaar. Meng hiervoor de Turkse yoghurt met de tahin. Pers de citroen uit en voeg samen met de geperste knoflookteentjes, het zout en de komijn toe aan het yoghurt-tahinmengsel. Roer alles goed door elkaar.

Wanneer de kikkererwten gaar zijn, giet je ze af. Houd een klein handje kikkererwten apart. Pureer de kikkererwten met een staafmixer. Voeg tijdens het pureren beetje bij beetje de zonnebloemolie toe, dit maakt de hummus extra romig. Voeg ook een kopje water toe. Pureer net zo lang tot je een egaal mengsel hebt.

Voeg als laatste het tahin-yoghurtmengsel toe aan de gepureerde kikkererwten en roer goed door elkaar. Serveer de hummus in een schaaltje en maak er met een lepel een mooi patroon in.

Garneer met een paar kikkererwten, wat olijfolie en komijnpoeder.

Doe de kikkererwten in een kom en vul die met lauwwarm water, zodat de kikkererwten ruim onderstaan. Laat de kikkererwten een nacht weken en spoel ze de volgende dag af in een vergiet.Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg vervolgens de kikkererwten en de baking soda toe. Kook de kikkererwten ongeveer 60 tot 90 minuten, totdat ze goed zacht zijn. De kikkererwten moeten zo zacht zijn dat je ze tussen je vingers fijn kunt knijpen. Let goed op dat er tijdens het koken steeds voldoende water in de pan zit, voeg zo nodig extra water toe.Terwijl de kikkererwten koken, maak je het tahinmengsel klaar. Meng hiervoor de Turkse yoghurt met de tahin. Pers de citroen uit en voeg samen met de geperste knoflookteentjes, het zout en de komijn toe aan het yoghurt-tahinmengsel. Roer alles goed door elkaar.Wanneer de kikkererwten gaar zijn, giet je ze af. Houd een klein handje kikkererwten apart. Pureer de kikkererwten met een staafmixer. Voeg tijdens het pureren beetje bij beetje de zonnebloemolie toe, dit maakt de hummus extra romig. Voeg ook een kopje water toe. Pureer net zo lang tot je een egaal mengsel hebt.Voeg als laatste het tahin-yoghurtmengsel toe aan de gepureerde kikkererwten en roer goed door elkaar. Serveer de hummus in een schaaltje en maak er met een lepel een mooi patroon in.Garneer met een paar kikkererwten, wat olijfolie en komijnpoeder.