Muffins met foie gras en kastanjes
Ingrediënten – voor 4:
Ingrediënten – voor 4:
180 g kastanjes (vacuümverpakt of in bokaal)
180 g ‘mi-cuit’ foie gras
180 g bloem
1 zakje bakpoeder
3 eieren
3 el olijfolie
1,5 dl volle melk
Bereidingswijze:
Hak de kastanjes grof.
Snij de foie gras in blokjes en bewaar het vet.
Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Roer de eieren, de olijfolie en de melk door elkaar in een kan.
Spatel deze ingrediënten door de bloem zonder al te grondig te mengen; de bedoeling is niet een glad maar wel een luchtig beslag te verkrijgen. Schep ten slotte de kastanjes en de foie gras door het beslag. Kruid met peper.
Verdeel het beslag over een muffinplaat — die vooraf ingevet werd met het vet van de foie gras. Zet 45 minuten koel weg.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de muffins 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de muffins volledig afkoelen alvorens ze te serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier