Mozzarella met meloen en komkommer
18-04-2018, 14:49
Bijgewerkt op: 19-06-2023, 19:43
Probeer eens een niet zo alledaagse combinatie met mozarella. Je zult aangenaam verrast zijn van de smaak.
Voor 4 personen
- 1/2 charentaismeloen
- 1/2 galiameloen
- 1 grote komkommer
- 3 bollen mozzarella
- 2 handenvol raketsla
- 1 handvol postelein
- 1/2 handvol kruidenblaadjes (munt, dragon, basilicum)
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el citroensap
- olijfolie
Bereiding
- Verwijder de schil en de pitten van de meloenen en snijd het vruchtvlees in plakjes van 5 mm dik; bewaar het sap dat hierbij vrijkomt.
- Was de komkommer en snijd schuin in plakjes. Snijd de mozzarella eveneens in plakjes. Spoel de raketsla, de postelein en de kruiden en zwier droog.
- Schik de meloen, de komkommer en de mozzarella in laagjes op elkaar met de raketsla en de postelein.
- Roer het meloensap, de wijnazijn en het citroensap door elkaar. Lepel over de salade en besprenkel met olijfolie. Kruid met fleur de sel en grofgemalen peper.
- Werk vlak voor het serveren af met de kruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier