Mousse van gerookte zalm met zalmkaviaar
08-12-2015, 15:35
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:09
Ingrediënten – voor 4:
Ingrediënten – voor 4:
250 g gerookte zalm, in sneetjes
2,5 dl slagroom
400 g plattekaas
1 tl geraspte mierikswortel
een scheutje citroensap
zalmkaviaar en plukjes dille voor de afwerking
Bereidingswijze:
Pureer de gerookte zalm met 1 dl slagroom en duw de puree door een zeef. Meng met de plattekaas en de geraspte mierikswortel.
Klop de rest van de slagroom op en spatel door de crème van gerookte zalm. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Verdeel over vier kommetjes of schaaltjes en zet 20 minuten koel weg.
Werk de mousse van gerookte zalm vlak voor het serveren af met zalmkaviaar en plukjes dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier