Mousse van gerookte zalm met zalmkaviaar

mousse zalm

Deze mousse van gerookte zalm met zalmkaviaar is een eenvoudig te bereiden, snel klaar en verrukkelijk voorgerecht. Alle voordelen in één recept.

Voor 4 personen
  • 250 g gerookte zalm, in sneetjes
  • 2,5 dl slagroom
  • 400 g plattekaas
  • 1 tl geraspte mierikswortel
  • een scheutje citroensap
  • zalmkaviaar en plukjes dille voor de afwerking
Bereiding
  1. Pureer de gerookte zalm met 1dl slagroom en duw de puree door een zeef. Meng met de plattekaas en de geraspte mierikswortel.
  2. Klop de rest van de slagroom op en spatel door de crème van gerookte zalm. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over vier kommetjes of schaaltjes en zet 20 minuten koel weg.
  3. Werk de mousse van gerookte zalm vlak voor het serveren af met zalmkaviaar en plukjes dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content