Voor 4 personen
- 2 aubergines
- 2 lepels olijfolie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 500 g lamsgehakt
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte verse munt
- 1 kl kaneelpoeder
- 0,5 dl tomatenpuree
- 0,5 dl rode wijn
- zout en peper
Witte saus
- 1,5 dl melk
- 25 g bloem
- 25 g boter
- nootmuskaat
- 1 laurierblad
- 250 g ricotta
- 1 ei
- 100 g parmezaankaas
Bereiding
1. Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi met zout. Pers na een uur de blokjes in een doek uit en verwijder het zout. Leg de blokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak in de oven tot de randen bruin worden. Fruit de versneden uien en de geperste knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak.
2. Meng peterselie, munt, kaneel, tomatenpuree en wijn met elkaar en giet bij het vlees. Doe de blokjes aubergine bij het vlees. Bereid de saus: smelt de boter in een pannetje, roer de bloem door de boter en laat kort uitzweten. Voeg de melk al kloppende toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en laurier en laat al roerende kort koken.
3. Haal de pan van het vuur en roer het ei en de ricotta door de saus. Doe het gehakt in een ovenschaal. Giet de saus over het gehakt. Bestrooi de moussaka met parmezaankaas. Zet de moussaka met ricotta 50 minuten in een hete oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier