Voor 4 personen
1,5 kg mosselen
100 g fijngesneden bleekselderij
1 bosje peterseliestelen
1 fijngehakte sjalot
1 theelepel versgemalen peper
1 dl droge witte wijn
Soep:
4 dl mosselvocht
1/4 liter room
1 plukje saffraandraadjes
1 plukje gehakte peterselieblaadjes
Bereiding
1. Was de mosselen zorgvuldig en verwijder kapotte exemplaren en schelpen die openstaan. Doe alle ingrediënten, behalve de mosselen, in een pan. Breng aan de kook en stoof de ingrediënten kort zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook de mosselen tot alle schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken een paar maal om, zodat de nog niet geopende schelpen naar onderen in de kokende vloeistof vallen.
2. Giet de inhoud van de pot in een vergiet en vang het vocht op in een pan. Neem de mosselen uit de schelp van zodra ze voldoende zijn afgekoeld. Houd de gekookte mosselen apart.
3. Giet het mosselvocht door een met een vochtige doek beklede zeef. Er is ongeveer 4 dl nodig. Voeg de saffraan en de room toe. Breng op een laag vuur aan de kook. Laat zachtjes trekken tot de soep mooi geel is.
4. Giet de soep door een fijne zeef in een schone pan. Controleer de smaak zodra de soep weer aan de kook is. Voeg de mosselen toe en laat ze kort meewarmen. Verdeel de soep over warme borden en versier met gehakte peterselieblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier