Mosselen met pittige kruiden
Heerlijke mosselen op de barbecue. Je bakt ze in een pan of individueel verpakt in een papillot. Met pittige Aziatische kruiden is dit een perfect en smaakvol gerecht.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 1 chilipeper
- 3,2 kg mosselen
- 2 dl sake
- 1 el Aziatische kruidenmix
Bereiding
1. Snipper de uien en knoflook, snijd de tomaten in stukjes. Hak de chilipeper fijn. Was de mosselen.Je kunt ze bereiden in een pan op de barbecue of individueel verpakken in papillotten. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
2. Zet de pan of papillotten op de barbecue. Dek de pan af en kijk na enkele minuten of de schelpen geopend zijn. Schud de pan op en zet nog enkele minuten op de barbecue. Laat de mosselen in papillot een tiental minuten garen. Verpak de mosselen niet te strak, zodat er voldoende ruimte is voor de schelpen om open te gaan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier