Mokka panna cotta met witte-chocoladeschilfers is het ideale dessertje op je feestmenu dat je makkelijk vooraf kunt maken. Heerlijk met de witte-chocoladeschilfers erop.
Voor vier personen
- 4 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 100 g donkere chocolade
- 400 ml room
- 100 ml sterke koffie
- 50 g witte chocolade voor de afwerking
- cacaopoeder
Bereiding
- Laat de gelatine weken in een schaaltje koud water. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Hak de chocolade fijn.
- Breng in een kookpan de room aan de kook met het vanillestokje, het merg en de koffie. Laat kort koken. Zet de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Meng goed en roer er de uitgeknepen gelatine onder tot die volledig opgelost is.
- Spoel de vormpjes of schaaltjes met koud water en giet er het roommengsel in. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
- Rasp de witte chocolade in grove schilfers. Kantel de mokka panna cotta op de borden, decoreer met de witte chocoladeschilfers en bestuif net voor het serveren met cacaopoeder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier