Voor 10 miniloempia’s
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 zakje fijngesneden soepgroenten
- 125 g sojascheuten
- 1 el olie
- 1,5 el ketjap manis
- 100 g reepjes kippenham
- zoetzure saus
Bereiding
- Laat de deegplakjes ontdooien. Zet de oven op 200°C en leg alvast alufolie op de bakplaat. Verhit de olie in een wok en bak de groenten en sojascheuten terwijl je goed roert. Een half minuutje is genoeg!
- Roer van het vuur af de ketjap en de kippenreepjes erdoor, en schep alles in een zeef om uit te lekken en wat af te koelen.
- Strooi wat bloem op het aanrecht en leg de deegplakjes erop. Rol ze met de deegrol wat platter en schep op één helft van het deeg telkens 2 eetlepels kipgroentjes. Klap de andere deeghelft erover en vouw de rolletjes goed dicht. Druk de randen aan met een vork.
- Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje olie. Bak 20 minuten in de oven en smul ervan met wat zoetzure saus of ketchup erbij.