Voor 4 personen
- 100 gedroogde of verse witte bonen
- 2 wortels
- 1 aardappel
- 1 prei
- 2 kleine courgettes
- 2 tomaten
- 1/4 knolselder
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 liter runderbouillon
- 150 gram macaroni (of andere brede pasta)
- 3 takjes basilicum
- een boeketje tijm
- olijfolie
- zout
- peper
- parmezaanse kaas
Bereiding
- Als je gedroogde witte bonen gebruikt, laat die dan één nacht in water weken. Laat uitlekken en kook ze in 50 cl water. Wanneer het water kookt, het vuur lager draaien en nog 30 minuten laten doorkoken.
- Maak intussen de wortels, de aardappel, de knolselder, de prei en de courgettes schoon. Snijd de groenten in kleine blokjes. Leg de tomaten 1 minuut in kokend water. Pel ze en snijd ze in stukjes. Hak de teentjes knoflook fijn. Als je verse bonen gebruikt, moet je ze peulen.
- Doe een beetje olijfolie in een grote kom. Bak hierin de groenten 5 minuten op een laag vuurtje. Voeg de look bij. Meng met de verse of gedroogde bonen (en het kookwater als je droge bonen gebruikt).
- Giet er de voorverwarmde runderbouillon bij. Kruid met peper en zout en voeg de tijm en de basilicum toe. Laat dit geheel gedurende 40 minuten doorkoken op een zacht vuurtje.
- Voeg er 10 minuten vóór het einde van de kooktijd de macaroni aan toe. Dien de pasta e fagioli heet op, samen met de geraspte parmezaanse kaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier